Har vi rätt mailadress?

Då de flesta av våra utskick sker via mail är det viktigt att vi har aktuella mailadresser.
Har du ändrat adress, eller vill rätta annan uppgift, använd sidan "Ändringsanmälan"!

Antal medlemmar: 382

Antal anslutningar: 467

Gruppabonnemanget

Föreningens gruppabonnemang
– en prisvärd lösning med följande bastjänster

Föreningen har tecknat ett kollektivt tjänsteabonnemang för medlemmarna hos Telia. Avtalet avser endast privatpersoner och givetvis helt frivilligt att ansluta sig till.
Abonnemanget, som föreningen debiterar kvartalsvis, innefattar fast månadskostnad för följande tjänster:

  • Bredband 100/100 (samma hastighet i båda riktningarna)
  • Telefoni, ett fast nummer (prioriterat – mer om detta kommer)
  • TV-paket ”Telia Lagom” (i nuläget ca 25 kanaler varav ca 15 även sänds i HD-kvalité, dvs totalt ca 40-talet kanaler)

Abonnemanget löper under en period av fem år från den dag då vi tar nät och tjänster i praktiskt bruk. Man kan inte välja bort någon del i paketet (ex-vis fast telefoni behöver ju inte användas om man inte har behov).

I gruppabonnemanget ingår utrustning som router och TV-box samt visst kablage för sammankoppling.
Routern kopplas till mediaomvandlaren och fördelar sedan trafiken mellan användarens olika enheter och ut mot det globala nätverket som vi dagligdags kallar Internet.

Routern skapar även interna nätverk för användaren, både trådlöst (wifi) och med möjlighet att ansluta utrustning via kabel.

Klicka på bilden för att se vad som ingår i paketet ”Gruppabonnemang”.

Fler TV-boxar kan köpas till, se nedanstående länkar till Telias hemsida. Telia rekommenderar dock maximalt fem TV-boxar för varje fiberanslutning.

Den nya typen av routrar som levereras har en inbyggd funktion för att även överföra TV-signalen trådlöst. Det kräver dock att man köper till en typ av mottagare som ansluts till TV-boxen, för pris se Telias hemsida. Utöver att ta emot TV-signalen kan mottagaren även fungera som wifi-repeater, dvs den kan förstärka wifi-signalen i det område i huset där den är placerad och ge en bättre täckning av det trådlösa nätet.

TV-paketet ”Telia Stor” kan tecknas individuellt och enligt uppgift från Telias kundtjänst lämnas en viss rabatt eftersom vi har paketet ”Telia Lagom” med i gruppabonnemanget. Även TV-paket från ViaSat m.fl. kan fås genom fibern mot en abonnemangskostnad. Kontrollera aktuella priser med Telias kundtjänst.

Inom Gruppabonnemanget finns ett antal kostnadsfria tjänster som olika Play-tjänster (dvs se TV-program i efterhand), olika streamingtjänster för att få TV-kanaler skickade direkt till surfplattor och datorer (kräver ingen TV).

Att hyra film över nätet är tjänster som debiteras abonnenten direkt från leverantören.

Löpande telefoniavgifter m.m. debiteras direkt från Telia alternativt tecknar man avtal i form av ”Dygnet runt” eller liknande. Där skall inte skilja något från tidigare abonnemang via kopparkabel.

Mer information finns på Telias sidor privat.